Το app Κύπριων που κερδίζει τα Λονδρέζικα θέατρα, ελίσσεται!Πριν από πέντε περίπου χρόνια, ο Μιχάλης Χατζηιωσήφ μαζί με τους συνεταίρους του, Άλεξ Σικάν, Γιάννη Γαβριηλίδη και Πάρι Ερωτοκρίτου, ξεκίνησαν να πειραματίζονται με μια ιδέα, η οποία σε μικρό χρονικό διάστημα θα επηρέαζε σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό τον χώρο του Λονδρέζικου θεάτρου.


Το Stagedoor είναι η εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες της να βρίσκουν και αξιολογούν θέατρα και θεατρικές παραστάσεις στο Λονδίνο, να ακολουθούν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, καθώς και να αγοράζουν τα εισιτήρια τους. Πρόκειται για μια τρομέρα καλοσχεδιασμένη πλατφόρμα η οποία έχει ήδη επιλεχθεί ως ένα απο τα αγαπημένα apps της Apple, και συγκαταλέχθηκε για αυτό τον λόγο στην λίστα Editor’s Choice του App Store.


Από τα πρώτα του βήματα το 2015, όταν γεννήθηκε από μέσα από το πορτφόλιο της Invelopment Partners, το Stagedoor έχει ήδη προσελκύσει επενδύσεις πέραν του ενός εκατομμυρίου λιρών. Παράλληλα έχει χτίσει την μεγαλύτερη βάση δεδομένων από θέατρα και θεατρικές παραστάσεις στο Λονδίνο, επιλέχθηκε ως το επίσημο app των δύο μεγαλύτερων φεστιβάλ θεάτρου του Ηνωμένου Βασιλείου (Camden Fringe και Vault Festival), και προσέλαβε την Lyn Gardner, την γνωστή κριτή θεάτρων της εφημερίδας Guardian για 20 και επιπλέον χρόνια, η οποία ψηφίστηκε ως η πιο έμπιστη κριτής θεάτρου σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο το 2018.


Κατά το ξεκίνημα της πανδημίας, η ομάδα του Stagedoor είδε τα έσοδα της πλατφόρμας τους να μειώνονται στο μηδέν από την μια μέρα στην άλλη, αφού όλα τα θέατρα έκλεισαν χωρίς καμία ένδειξη για το πότε πρόκειται να ξανανοίξουν. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα αποφάσισε να καινοτομήσει εναντίον όλων των πιθανοτήτων. Καθώς το Stagedoor συνεχίζει την σταθερή του πορεία με χιλιάδες πιστούς λάτρεις του θεάτρου να το ακολουθούν, η ομάδα του Stagedoor έχτισε παράλληλα μια καινούργια και ανεξάρτητη πλατφόρμα η οποία επίσης σχετίζεται με τον χώρο των τεχνών, το OFFBACKSTAGE.


Το OFFBACKSTAGE, το οποίο ξεκίνησε τις δοκιμές του λίγο μετά το καλοκαίρι, συνδέει θαυμαστές από όλο τον κόσμο με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες μέσω μιας μοναδικής και προσωπικής διαδικτυακής εμπειρίας. Ο χρήστης μπορεί να εγγραφεί μέσω του συνδέσμου που παρέχει ο αγαπημένος τους καλλιτέχνης (συνήθως στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης), ακολούθως μπαίνει σε λίστα αναμονής, και κατά την επιλογή της συμμετοχής του, λαμβάνει τα στοιχεία που αφορούν την ημερομηνία, ώρα, τρόπο πληρωμής και σύνδεσμο για την ψηφιακή συνάντηση.


Η κάθε συνάντηση η οποία διαρκεί περίπου μία με δύο ώρες, περιορίζεται στους 20 με 25 θαυμαστές, για να διασφαλίσει την προσωπική επαφή των θαυμαστών με τον/την καλλιτέχνη. Κατά την συνάντηση οι θαυμαστές μπορούν να ρωτήσουν ερωτήσεις, και σε μερικές περιπτώσεις οι καλλιτέχνες μπορεί κατ’ επιλογήν τους να δώσουν μια μικρή ιδιωτική παράσταση, όπως για παράδειγμα να τραγουδήσουν στους θαυμαστές τους.


Από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, το OFFBACKSTAGE γνώρισε τρομερή επιτυχία, βλέποντας των αριθμό των χρηστών και των εσόδων του του να διπλασιάζονται κάθε μήνα. Παράλληλα αρκετοί γνωστοί και γνωστές ηθοποιοί αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια, η οποία τους φέρνει κοντά στους θαυμαστές τους αλλά και τους παρέχει επιπλέον εισόδημα, σε μια τρομερά δύσκολη εποχή όπου τα θέατρα παραμένουν κλειστά.


Όπως μας αποκάλυψε ο Μιχάλης: “η επιτυχία του OFFBACKSTAGE σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, έδωσε κίνητρο στην ομάδα μας να το επεκτείνει και προς άλλες κατευθύνσεις - όπου οι χρήστες θα μπορούν να γνωρίσουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη στο θέατρο, τις καλές τέχνες, την μουσική, τον κινηματογράφο και άλλους δημιουργικούς τομείς”. Αν είστε καλλιτέχνης και σας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσετε OFFBACKSTAGE, μπορείτε να εγγραφείτε στην λίστα αναμονής της πλατφόρμας εδώ.


Γράφει ο Μιχάλης Τυρίμος - Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Brief.com.cy.